Brødhjerter

Brødhjerter

Bruk pepperkakeformen til å stikke ut søte, hjerteformede rundstykker.

Oppskrift av: Torunn Nordbø

Ingredienser

3.5 dl

vann

1 pk

gjær

250 g

hvetemel

2 ts

sukker

1 ts

salt

200 g

revet ost

200 g

Smårettskinke

Finhakket purre

3 ss

olje

Slik gjør du det:

Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha i mel, sukker og salt. Elt deigen i 10 minutter på lav hastighet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett finhakket purre, revet ost, smårettskinke og olje.
Elt deigen godt sammen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå lunt i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. to cm tykk. Bruk en pepperkakeform til å stikke ut hjerter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og dekk med klede eller plast. La dem stå lunt i ca. 30 minutter.
Pensle hjertene lett med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.