Brødhjerter
Bruk pepperkakeformen til å stikke ut søte, hjerteformede rundstykker.
Oppskrift av: Torunn Nordbø
Ingredienser
Slik gjør du det:
Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Ha i mel, sukker og salt. Elt deigen i 10 minutter på lav hastighet i en kjøkkenmaskin.
Tilsett finhakket purre, revet ost, smårettskinke og olje.
Elt deigen godt sammen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la den stå lunt i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. to cm tykk. Bruk en pepperkakeform til å stikke ut hjerter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og dekk med klede eller plast. La dem stå lunt i ca. 30 minutter.
Pensle hjertene lett med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.