Brouillade

Brouillade

Dette er en klassisk måte å lage egg og trøffel på.

Christopher Sjuve
10 minutter

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Varm opp vannet til kokepunktet i en kjele, la det så vidt koke. Sett en mindre kjele opp i kjelen med det kokende vannet (vannbad), hell i smør, egg og trøfler. Pisk eggene helt til de danner små klumper omtrent som i cottage cheese. Krydre med salt og pepper og server med en gang. Her kan man bruk det man liker og synes passer, f. eks. roquefort-ost eller salte pølsebiter. Viktig: Rør hele tiden, slutter du å røre blir det nesten som en vanlig eggerøre vi lager i Norge. Det er ikke meningen. Må serveres varmt, gjerne i en liten tallerken av steintøy. Du kan, hvis du følger nøye med, gi retten en lynrask omgang i varm ovn, eller under grillvarme etter at den er lagt over på serveringstallerknen.
Egg er verdens mest anvendelige mat koagulerer på 70 grader. Hvis du blander inn mel, så kan det varmes til 100 grader klumpene kommer.