
Brownie & Blondie
Brownie & Blondie i skjønn forening. Kaken lages med to kakerører; en mørk og en lys i en langpanne.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
1 stk
vaniljestang, bare frøene200 g
Brun farin200 g
Smeltet smør300 g
mørk kokesjokolade, 70%4 stk
egg140 g
mel0.5 ts
bakepulverBlondie
200 g
sukker200 g
Smeltet smør4 stk
egg140 g
mel0.5 ts
bakepulver300 g
Hvit kokesjokoladeSlik gjør du det:
Brownie
Bland frø fra vaniljestangen og sukker.
Smelt smøret og rør inn sjokoladen til den smelter.
Rør inn sjokoladesmøret med vaniljefrø og sukker.
Tilsett deretter eggene ett og ett. Jeg pleier å ha i en og en plomme for så å ha i eggehvitene etterpå. Tilsett mel og bakepulver.
Hell røren utover en bakepapirkledd langpanne.
Blondie
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad.
Bland sukker og smeltet smør og pisk godt. Tilsett ett og ett egg (gjerne en og en eggeplomme først før eggehvitene). Bland deretter i mel og bakepulver og til slutt den smeltede hvite sjokoladen.
Hell denne røren over Brownie-røren og bland forsiktig med en gaffel eller annet redskap du har for hånden, slik at du får en litt marmorert effekt.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter.
Kaken smaker godt sammen med is og jordbær.