Brownies med iskrem og vaniljestangfrosting

Brownies med iskrem og vaniljestangfrosting

Deilig brownies med vaniljestangfrosting og iskrem i fine pastellfarger. Perfekt til bursdag!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Fudge browniebunn

250 g

smør

5 dl

sukker

4 stk

Store egg

170 g

hvetemel

300 g

Mørke sjokoladeknapper

150 g

Ekte kakaopulver

2 ts

Vaniljeekstrakt

Vaniljestangfrosting

7 stk

Eggehviter

5 dl

sukker

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180˚C.
Smelt smøret, ta kjelen av platen.
Tilsett sukker og sett det tilbake påkomfyren i ca. 30 sekunder.
Tøm smør- og sukkerblandingen over i en storbolle.
Tilsett eggene og visp lett for hånd (ikke visp for mye).
Rør inn hvetemel, bakepulverog kakaopulver.
Tilsett så sjokoladeknapper og vaniljeekstrakt.
Bland det forsiktig sammen.
Viktig at du bruker en rund form som har samme diameter som den runde bolle du skal ha iskremen i.
Stek browniebunnenpå 180 grader i 30 minutter.
La browniebunnen bli helt avkjølt.
Legg plastfolie i en stor rund bolle.

Fyll den så med iskrem. Jeg brukte

1 liter jordbæriskrem
1 liter sjokoladeiskrem
1 liter vaniljeiskrem
Sett bollen i fryseren i minst 3 timer.
Like før servering, legg browniebunnen på toppen av iskremen.
Snu det hele på et kakefat.
Dekk hele kaken med deilig vaniljestangfrosting.
Fremgangsmåte vaniljestangfrosting
Ha alle ingredienser i en stor bolle.
Kok opp vann i en kjele. Sett bollen over det kokende vannet.
Visp for hånd i ca. 4 minutter, eller til sukkeret er oppløst.
Hell røren i en mikserbolle og miks i ca. 4 minutter på laveste hastighet.
Øk hastigheten og miks i ytterligere 3 minutter, til bollen ikke lenger føles varm.
Ønsker du fin pastellfarge kan du tilsette en dråpe eller to med konditorfarge og mikse videre i ca. 1 minutt.
Sett det hele i fryseren i minst 25 minutter.
Jeg bruker enbrenner til å brenne toppen forsiktig.