Brownies med sjokoladeglasur

Brownies med sjokoladeglasur

Du har neppe smakt mer fristende brownies.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 230 g

    smør
  • 500 g

    sukker
  • 4 stk

    egg
  • 155 g

    Kakao 100 %
  • 1 ts

    salt
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    Instant espressopulver
  • 1 ss

    Vaniljeekstrakt
  • 170 g

    hvetemel
  • 200 g

    Sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
  • Sjokoladeglasur:

  • 2.5 dl

    kremfløte
  • 370 g

    Mørk sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Sett ovnen på180 ˚C.
    Bruk en brownieform hvis du har det, eller legg bakepapir i en langpanne som er 18 x 26 cm.
    Smelt smør og sukker til det ser glansfullt ut. Ikke la det boble mer enn nødvendig.
    Bland egg, kakao, salt, bakepulver, espressopulver og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
    Rør det sammen til det er godt blandet, men ikke lengre.
    Tilsett smør- og sukkerblandingen, og rør det lett sammen. Rør inn mel forsiktig, etterfulgt av sjokoladeknapper.
    Hell en iskremskje med røre i hver fordypning i brownieformen, eller hell alt i i langpannen som du har dekket med bakepapir. Stekes i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Avkjøl.
    Hvis du bruker langpanne kan du legge den i fryseren i 30 minutter før du skjærer browniesene i mindre biter. Bruker du browniespanne, tar du bare browniene ut av formene, for da har de perfekt størrelse.

    Sjokoladeglasur

    Ha sjokolade og kremfløte i en bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør godt helt til sjokoladen smelter og det blir en vakker ganache.
    Dypp toppen av hver brownie i den deilige ganachen. Vri litt på dem slik at de blir godt dekket. Løft dem raskt opp og la dem stå til ganachen stivner.