Brownies med valnøtter og sukkerstenger
Ved å tilsette valnøtter og knuste sukkerstenger i oppskriften, får du et friskt og godt resultat. Topp med en deilig sjokoladeglasur og nyt! Liker du ikke sukkerstenger er det bare å utelate dem.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
160 g
hvetemel5 ss
Mørkt kakaopulver (100% kakao)325 g
Mørk sjokolade230 g
smør1.5 ts
Espresso-kaffepulver120 g
brunt sukker350 g
sukker5 stk
Egg (store)1 ts
Vaniljeekstrakt200 g
Sjokoladeknapper eller grovhakket mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)150 g
valnøtter10 stk
Sukkerstenger (knust) og eventuelt noen til pyntSjokoladeglasur
400 g
sjokolade, mørk3 dl
kremfløte1 dl
Sirup, hvit (light corn syrup) eller glukoseSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Ha sjokolade, smør og espressokaffepulver i en bolle.Sett bollen over kokende, varmt vann og rør til alt er smeltet.Skru av varmen, men la bollenfortsatt stå over det kokende varme vannet.
Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt tilalt er blandet.
Ta bollen av varmen og tilsett alle eggene. Bland forsiktigsammen.
Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet inn eggene.
Bland inn hvetemel og kakaopulver.
Rør inn mel- og kakaoblandingen og vaniljeekstrakt.
Tilsett deretter knustesukkerstenger og valnøtter og rør det godt sammen.
Fordel røren i en form, her har jegbrukt en på 20 x 30 cm. Stek i ca. 30 minutter, men ikke lenger enn det.
Avkjøl den helt, og sett den i fryseren i minst 1 time.
Sjokoladeglasur
Varm fløte sammen med hvit syrup eller glukose.
Når dette koker tar du det av platen og heller det over sjokoladen. La det stå noen minutter, deretter rør i det til du har en blank og fin sjokoladeglasur.
Ta browniekaken ut av fryseren og hell over sjokoladeglasur. Bre glasuren over hele kaken.
Dekorér med sukkerstenger om du vil.
Settes så i kjøleskapet i minst 3 timer, skjær den i passende biter og servér disse med glede…