Brownies med valnøtter og sukkerstenger

Brownies med valnøtter og sukkerstenger

Ved å tilsette valnøtter og knuste sukkerstenger i oppskriften, får du et friskt og godt resultat. Topp med en deilig sjokoladeglasur og nyt! Liker du ikke sukkerstenger er det bare å utelate dem.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

160 g

hvetemel

5 ss

Mørkt kakaopulver (100% kakao)

325 g

Mørk sjokolade

230 g

smør

1.5 ts

Espresso-kaffepulver

350 g

sukker

5 stk

Egg (store)

1 ts

Vaniljeekstrakt

200 g

Sjokoladeknapper eller grovhakket mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)

10 stk

Sukkerstenger (knust) og eventuelt noen til pynt

Sjokoladeglasur

1 dl

Sirup, hvit (light corn syrup) eller glukose

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Ha sjokolade, smør og espressokaffepulver i en bolle.Sett bollen over kokende, varmt vann og rør til alt er smeltet.Skru av varmen, men la bollenfortsatt stå over det kokende varme vannet.
Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen. Rør godt tilalt er blandet.
Ta bollen av varmen og tilsett alle eggene. Bland forsiktigsammen.
Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet inn eggene.
Bland inn hvetemel og kakaopulver.
Rør inn mel- og kakaoblandingen og vaniljeekstrakt.
Tilsett deretter knustesukkerstenger og valnøtter og rør det godt sammen.
Fordel røren i en form, her har jegbrukt en på 20 x 30 cm.  Stek i ca. 30 minutter, men ikke lenger enn det.
Avkjøl den helt, og sett den i fryseren i minst 1 time.
Sjokoladeglasur
Varm fløte sammen med hvit syrup eller glukose.
Når dette koker tar du det av platen og heller det over sjokoladen. La det stå noen minutter, deretter rør i det til du har en blank og fin sjokoladeglasur.
Ta browniekaken ut av fryseren og hell over sjokoladeglasur. Bre glasuren over hele kaken.
Dekorér med sukkerstenger om du vil.
Settes så i kjøleskapet i minst 3 timer, skjær den i passende biter og servér disse med glede…