Charlotte russe

Charlotte russe

Dette er en meget enkel og dekorativ fromasjkake. Charlotte russe kan både serveres som dessert og på kakebordet.

Christopher Sjuve
120 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

Rullekake: Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 200 °C i ca 8 minutter.
Hvelv kaken over på et matpapir/bakepapir som er drysset med sukker. Trekk bakepapiret av kaken. Bakepapiret løsner lett hvis det pensles med kaldt vann.
Smør syltetøy jevnt utover hele kaken, men ikke på den ene langkanten som blir den ytterste kanten i rullen. Rull kaken sammen på langs. Arbeid raskt slik at kaken ikke stivner og blir vanskelig å rulle. Rull bakepapiret litt stramt rundt kaken og la kaken ligge til den er avkjølt.
Skjær kaken i ca 1 cm tykke skiver.
Enkel fromas: Visp kremfløten til luftig krem og bland i yoghurten. Velg den smaken du liker best.
Løs geléen opp i kokende vann. Avkjøl litt og rør den i yoghurtblandingen.
Fremgangsmåte for kaken: Dekk en liten kakeform eller en bolle med plastfolie. Rullekaken som er skåret i skiver legges i bunnen og opp langs sidene. Hell i fromasjen og la kaken stå kaldt til fromasjen er stiv. Ta den ut av formen og sett kaken på fat. Pynt den gjerne med frukt som passer til yoghurtsmaken.