Cheesecake med browniebunn

Cheesecake med browniebunn

Cheesecake og sjokoladebrownie i samme kake - ja det må jo bli fantastisk!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Browniebunn

120 g

smør

2 stk

egg

2.5 dl

sukker

4 ss

melk

2.5 dl

hvetemel

Cheesecake

500 g

kremost

1.5 dl

sukker

3 stk

egg

1 ts

Vaniljeekstrakt

Pynt

Slik gjør du det:

Smelt smør i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør inn sukkeret og deretter eggene til en blank masse. Bland så inn melk og hvetemel.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Senk varmen på ovnen til 160°C.
Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljeessens. Vend i yoghurten til slutt.
Hell osteblandingen over kakebunnen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45-55 min. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Smelt lys kokesjokolade (gjøres raskt i mikro eller over vannbad). Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir og ringle sjokoladen over kaken i tynne striper.