Cheesecake med browniebunn
Cheesecake og sjokoladebrownie i samme kake - ja det må jo bli fantastisk!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Browniebunn
120 g
smør120 g
kokesjokolade2 stk
egg2.5 dl
sukker4 ss
melk2.5 dl
hvetemelCheesecake
500 g
kremost1.5 dl
sukker3 stk
egg1 ts
Vaniljeekstrakt1 dl
yoghurt naturellPynt
50 g
kokesjokolade, lysSlik gjør du det:
Smelt smør i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør inn sukkeret og deretter eggene til en blank masse. Bland så inn melk og hvetemel.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Senk varmen på ovnen til 160°C.
Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljeessens. Vend i yoghurten til slutt.
Hell osteblandingen over kakebunnen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45-55 min. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Smelt lys kokesjokolade (gjøres raskt i mikro eller over vannbad). Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir og ringle sjokoladen over kaken i tynne striper.