Cheesecake med browniebunn

Cheesecake med browniebunn

Cheesecake og sjokoladebrownie i samme kake - ja det må jo bli fantastisk!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Browniebunn

  • 120 g

    smør
  • 120 g

    kokesjokolade
  • 2 stk

    egg
  • 2.5 dl

    sukker
  • 4 ss

    melk
  • 2.5 dl

    hvetemel
  • Cheesecake

  • 500 g

    kremost
  • 1.5 dl

    sukker
  • 3 stk

    egg
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 1 dl

    yoghurt naturell
  • Pynt

  • 50 g

    kokesjokolade, lys
  • Slik gjør du det:

    Smelt smør i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Rør inn sukkeret og deretter eggene til en blank masse. Bland så inn melk og hvetemel.
    Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 minutter. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl. Senk varmen på ovnen til 160°C.
    Pisk sammen kremost og sukker. Rør inn eggene og vaniljeessens. Vend i yoghurten til slutt.
    Hell osteblandingen over kakebunnen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 45-55 min. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
    Ta kaken ut av formen og dra bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
    Smelt lys kokesjokolade (gjøres raskt i mikro eller over vannbad). Ha sjokoladen i en lite kremmerhus laget av matpapir og ringle sjokoladen over kaken i tynne striper.