Chocolate chunk brownies med kremostglasur

Chocolate chunk brownies med kremostglasur

Rask å lage, og utrolig kjekk å slenge sammen når du får uventet besøk, eller når du plutselig får lyst på noe godt! Denne brownien er proppfull av sjokolade og toppet med nydelig kremostglasur av hvit sjokolade og sitron, og ferske bringebær. Oppskriften er nok til en springform á 20 cm.

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

Browniebunn

2 stk

Egg, store

110 g

hvetemel

150 g

Sukker, hvitt

1 ts

Vaniljeekstrakt

0.5 ts

bakepulver

55 g

Kokesjokolade, grovhakket

Kremostglasur

150 g

melis

1 ts

Sitronskall, finrevet

Topping

1 kurv

Bringebær, ferske

0.5 stk

Sitron, i skiver

30 g

Mørk sjokolade, raspet

Slik gjør du det:

Brownies

Smelt smør og sett til side.
Sikt sammen hvetemel, sukker, bakekakao og bakepulver i en stor bolle.
Ha smøret i melblandingen og rør et par ganger. Det trenger ikke å blandes helt inn.
Ha i ett og ett egg og rør godt til du har en deig som er jevn og fin. Miks inn vaniljeekstrakt.
Hakk opp sjokolade og rør dette inn til sist.
Stek på 200 grader i forvarmet ovn, i ca. 20 minutter.
Bruk en tynn kniv eller en trepinne til å teste kaken underveis. Du vil at den skal være nesten ferdig, men fremdeles litt klissete. Eventuelt kan du lage den ekstra klissete om du liker det best, ved å redusere steketiden med 5-10 minutter.
Avkjøl i formen.

Kremostglasur

Hakk opp den hvite sjokoladen, og smelt over vannbad eller i mikrobølgeovn på lav varme. Rør ofte så den ikke brenner seg. Sett til side.
Ha romtemperert smør i en bolle og miks med en elektrisk håndvisp eller kjøkkenmaskin til smøret er hvitt.
Ha i romtemperert kremost og miks til en klumpfri blanding.
Tilsett melis og miks jevn.
Tilsett sjokoladen og miks jevn.
Vask en stor sitron og tørk godt av.
Finriv skallet og tilsett til frostingen sammen med sitronsaften.
Miks godt og bre over kalde brownies.
Synes du frostingen er for løs kan du sette den i kjøleskapet en halv til en time, da vil den tykne og bli fastere, men den vil ikke bli helt hard.
Topp browniene med bringebær, sitron i skiver, og raspet mørk sjokolade.