Christines favoritt
Fløyelsmyk ostekake som smelter på tungen...
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
1 pk
Mariekjeks150 g
smørFyll
1 pk
sitrongelé2.5 dl
vann1 bokser
rømme200 g
Philadelphiaost100 g
melis3 dl
fløte2 dl
vaniljesukkerGelélokk
2 pk
sitrongelé5 dl
vann3 neve
Jordbær til pyntSlik gjør du det:
Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned i bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett kjølig mens du forbereder fyllet.
Kok opp vannet og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
Pisk sammen rømme, philadephia og melis til en klumpfri krem. Pisk fløten til krem med vaniljesukkeret. Bland det forsiktig sammen med den andre kremen. Hell den avkjølte sitrongeleen i og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig til kremen har stivnet.
Lag gelélokket ved å koke opp vann (bruk halv mengde av dem som står på pakken altså 5 dl til to pakker) og ha i gelépulveret. Rør til alt har løst seg opp. Avkjøl
Hell geleen forsiktig over ostekremen og sett kjølig 3–4 timer til gelélokket har stivnet.
Pynt med friske bær.