Christines favoritt

Christines favoritt

Fløyelsmyk ostekake som smelter på tungen...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

1 pk

Mariekjeks

150 g

smør

Fyll

2.5 dl

vann

1 bokser

rømme

200 g

Philadelphiaost

100 g

melis

3 dl

fløte

Gelélokk

5 dl

vann

3 neve

Jordbær til pynt

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned i bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett kjølig mens du forbereder fyllet.
Kok opp vannet og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
Pisk sammen rømme, philadephia og melis til en klumpfri krem. Pisk fløten til krem med vaniljesukkeret. Bland det forsiktig sammen med den andre kremen. Hell den avkjølte sitrongeleen i og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig til kremen har stivnet.
Lag gelélokket ved å koke opp vann (bruk halv mengde av dem som står på pakken altså 5 dl til to pakker) og ha i gelépulveret. Rør til alt har løst seg opp. Avkjøl
Hell geleen forsiktig over ostekremen og sett kjølig 3–4 timer til gelélokket har stivnet.
Pynt med friske bær.