Christines favoritt

Christines favoritt

Fløyelsmyk ostekake som smelter på tungen...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 1 pk

    Mariekjeks
  • 150 g

    smør
  • Fyll

  • 1 pk

    sitrongelé
  • 2.5 dl

    vann
  • 1 bokser

    rømme
  • 200 g

    Philadelphiaost
  • 100 g

    melis
  • 3 dl

    fløte
  • 2 dl

    vaniljesukker
  • Gelélokk

  • 2 pk

    sitrongelé
  • 5 dl

    vann
  • 3 neve

    Jordbær til pynt
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smøret og bland det med kjekssmulene. Trykk blandingen ned i bunnen på en kakeform med bakepapir i bunnen. Sett kjølig mens du forbereder fyllet.
    Kok opp vannet og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
    Pisk sammen rømme, philadephia og melis til en klumpfri krem. Pisk fløten til krem med vaniljesukkeret. Bland det forsiktig sammen med den andre kremen. Hell den avkjølte sitrongeleen i og rør forsiktig til alt er godt blandet. Hell ostekremen over kjeksbunnen og sett kjølig til kremen har stivnet.
    Lag gelélokket ved å koke opp vann (bruk halv mengde av dem som står på pakken altså 5 dl til to pakker) og ha i gelépulveret. Rør til alt har løst seg opp. Avkjøl
    Hell geleen forsiktig over ostekremen og sett kjølig 3–4 timer til gelélokket har stivnet.
    Pynt med friske bær.