Citrusgrillspyd med potet og sellerirotpurè
Sommerens forfriskende biff
Håvard Husrem
20 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
2 fedd
Finhakket hvitløk2 ss
olje1 stk
lime, saften0.5 dl
rødvinseddik0.8 kg
Oksefilet2 stk
Lime i båter1 stk
sitron i båter1 stk
Rødløk i båter4 stk
laurbærblad4 stk
champingoner4 stk
Spyd/Pinner0.25 stk
sellerirot grovhakket3 stk
mandelpoteter3 ss
smør1 dl
fløteSlik gjør du det:
Citrusmarinade.
Bland olje, rødvinseddik, hvitløk, saften av en lime, salt og pepper i en bolle eller plastpose, tilsett kjøttet og la det stå i kjøleskapet i minst en time.
Grillspydene.
Tre på rødløk, sjampinjong, marinert kjøtt, sitron, lime og laubærblad i egen rekkefølge på et sypd eller en pinne. Grill på sterk varme i 2-3 minutter på hver side i en grillpanne eller aller helst vanlig grill. Snu grillspydene ofte
Potet og selleripurè.
Ha potet og sellerirot i en kjele med vann og kok dette mørt, 10-15 minutter. Hell av vannet. Tilsett smør og føte og bland dette til en myk purè med en stavmikser. Hold varmt.
For mer oversikt over fremgangsmåte, se link under.