Cookies med mørk og hvit sjokolade

Cookies med mørk og hvit sjokolade

Disse forsvinner nok med en gang ...

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

  • 1 stk

    egg
  • 60 g

    Hvitt sukker
  • 100 g

    brunt sukker
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 50 g

    mel
  • 2 g

    bakepulver
  • 40 g

    Smeltet smør
  • 150 g

    Mørk sjokolade
  • 200 g

    Hvit sjokolade i biter (Jeg brukte 150 g, men øker mengden til 200 g neste gang disse bakes).
  • Slik gjør du det:

    Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og smelt 150 g 55% kokesjokolade i det varme smøret. Det er lurt å hakke sjokoladen før du har den i smøret.
    Hakk 200 g hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse).
    Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket luftig. Deretter tilsatte jeg mel og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn sjokoladesmøret og sjokoladebitene for hånd.
    Sett røren i kjøleskapet i en time.
    Bruk teskje for å fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett. Ønsker du å lage dem større, er det lurt å prøve seg fram.
    Cookiesene ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 8 minutter.