Cookies med mørk og hvit sjokolade
Disse forsvinner nok med en gang ...
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
1 stk
egg60 g
Hvitt sukker100 g
brunt sukker1 ts
vaniljesukker50 g
mel2 g
bakepulver40 g
Smeltet smør150 g
Mørk sjokolade200 g
Hvit sjokolade i biter (Jeg brukte 150 g, men øker mengden til 200 g neste gang disse bakes).Slik gjør du det:
Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen og smelt 150 g 55% kokesjokolade i det varme smøret. Det er lurt å hakke sjokoladen før du har den i smøret.
Hakk 200 g hvit sjokolade i biter (ønsket størrelse).
Egg, sukker og vaniljesukker ble pisket luftig. Deretter tilsatte jeg mel og bakepulver. Til slutt rørte jeg inn sjokoladesmøret og sjokoladebitene for hånd.
Sett røren i kjøleskapet i en time.
Bruk teskje for å fordele røren på et bakepapirkledd stekebrett. Ønsker du å lage dem større, er det lurt å prøve seg fram.
Cookiesene ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 8 minutter.