Cookies med sjokoladebiter og havsalt

Cookies med sjokoladebiter og havsalt

Disse sjokoladecookiesene passer perfekt som vertinnegave, eller som kos til kaffen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 226 g

    Usaltet smør
  • 200 g

    sukker
  • 235 g

    lyst brunt sukker
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 1 stk

    Stort egg
  • 2 stk

    Store eggeplommer
  • 350 g

    mel
  • 10 g

    maisenna
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    natron
  • 0.5 ts

    kanel
  • 1 ts

    havsalt
  • 400 g

    Mørk eller lys sjokolade
  • Slik gjør du det:

    Forvarm ovnen til 180 grader. Når jeg lager kjeks pleier jeg å sette ovnen på varmluft, da blir kjeksene litt mer fluffy.
    Rør smør, sukker og lyst brunt sukker til det blir fluffy, ca. 3 minutter. Jeg bruker light brown muscovado sukker.
    Ha iett egg og miks det godt før du tilsetter eggeplommene, en om gangen.
    Tilsett så vaniljeekstrakt og rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
    Jeg bruker en blanding av mel og maisenna i denne oppskriften, jeg synes det gir en enda bedrekjeks.
    Bland sammen mel, maisenna, bakepulver og natron.
    Blandkanel inn i melblandingen før du tilsetter den i røren. Miks til alt er godt blandet.
    Rør inn sjokoladeknapper, menspar evt. noen for å ha på toppen etter steking.
    Fordel én iskremskje med røre per kjeks på en stekeplate, og stek i 10–13 minutter.
    Husk å ha god avstand mellom hverkjeks når du legger deigen på stekeplaten.
    Strølitt havsalt på toppen før du setter dem i ovnen.
    Ta brettetut av ovnen og legg på noen få ekstra sjokoladeknapper slik at de delvis smelter inn i kjeksene.
    Resultat: Deilige chocolate chip cookies, smaken er magisk...