Cookies med sjokoladebiter og havsalt
Disse sjokoladecookiesene passer perfekt som vertinnegave, eller som kos til kaffen.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader. Når jeg lager kjeks pleier jeg å sette ovnen på varmluft, da blir kjeksene litt mer fluffy.
Rør smør, sukker og lyst brunt sukker til det blir fluffy, ca. 3 minutter. Jeg bruker light brown muscovado sukker.
Ha iett egg og miks det godt før du tilsetter eggeplommene, en om gangen.
Tilsett så vaniljeekstrakt og rør det luftig i ytterligere 2 minutter.
Jeg bruker en blanding av mel og maisenna i denne oppskriften, jeg synes det gir en enda bedrekjeks.
Bland sammen mel, maisenna, bakepulver og natron.
Blandkanel inn i melblandingen før du tilsetter den i røren. Miks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper, menspar evt. noen for å ha på toppen etter steking.
Fordel én iskremskje med røre per kjeks på en stekeplate, og stek i 10–13 minutter.
Husk å ha god avstand mellom hverkjeks når du legger deigen på stekeplaten.
Strølitt havsalt på toppen før du setter dem i ovnen.
Ta brettetut av ovnen og legg på noen få ekstra sjokoladeknapper slik at de delvis smelter inn i kjeksene.
Resultat: Deilige chocolate chip cookies, smaken er magisk...