Cupcakes med lavendel
Dette blir skikkelig luftige, lette og kjempegode cupcakes!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
BakverkIngredienser
75 g
smør, romtemperert100 g
sukker25 g
honning1 ts
lavendel, tørket150 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukker1 stk
egg, stort1.75 dl
h-melk1 dæsj
lilla konditorfargeGlasur
75 g
melis30 g
smør, romtemperert1 dæsj
lilla konditorfarge1 ts
lavendel, tørketSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 175 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.
Pisk smør og muffins lyst og luftig i en miksmaster. Når det begynner å lysne, har du i honningen. Er honningen din fast, varmer du den opp i mikrobølgeovn eller vannbad først. I mellomtiden knuser du lavendelen i en morter og blander den sammen med resten av det tørre.
Knekk egget og rør det inn i smør- og sukkerblandingen. Ha i det tørre og melken vekselvis i to omganger. Har du konditorgele, tilsetter du den nå. Geleen er så konsentrert at det lite som skal til for å få farge. Prøv deg fram.
Fordel røren i muffinsformene. Jeg bruker bestandig en isskje til dette. Du vet, en av disse skjeene som har en vaier inni slik at all isen, eller muffinsrøre i dette tilfellet, sklir ut av skjea.
Stekes på nest nederste rille i 18–20 minutter. Stikk en tynn pinne i én av kakene for å sjekke om de er gjennomstekte. Kommer pinnen tørr ut, er kakene ferdig. La dem avkjøles på en bakerist.
Pisk sammen melis, smør og konditorgele til glasuren og fordel den på muffinsene. Dryss over tørket lavendel til pynt.