Cupcakes med Oreos og hvit sjokolade- og vaniljefrosting
Herlige, amerikanske cupcakes med Oreos og fluffy frosting laget med vanilje, kremost og hvit sjokolade!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Oreomuffins
100 g
smør1.5 dl
sukker2 stk
egg1 ts
Vaniljeekstrakt1 ts
bakepulver1.5 dl
kremfløte2.5 dl
hvetemel12 stk
OreokjeksHvit sjokolade- og vaniljefrosting
100 g
hvit sjokolade100 g
kremost100 g
smør1 ts
vaniljesukker2.5 dl
melisPynt
10 stk
Oreokjeks, miniSlik gjør du det:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakt og eggene, ett om gangen. Bland i bakepulver, kremfløte og mel og rør til en glatt og klumpfri deig. Vend i grovt hakkede Oreokjeks til slutt.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (ikke mer). Eller bruk porselensformer som jeg har brukt her.Det skal bli omtrent 10 stk. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.
Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter melis. Bland godt så kremen blir luftig og jevn i fargen. Sett kremen eventuelt en liten stund i kjøleskapet om du synes den er for bløt. Kremen må være fast nok til å holde fasongen når den sprøytes.
Ha kremen i en kakesprøyte og lag vakre kremtopper oppå muffinsene. Pynt med små Oreokjeks på toppen av hver kake.