Dampet torsk med glaserte rotgrønnsaker og lys saus

Dampet torsk med glaserte rotgrønnsaker og lys saus

Glasere rotgrønnsaker er godt og enkelt.

Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rør salt ut i kaldt vann og legg torsk i serveringsstykker i saltlaken i 20 min. Ta opp, tørk godt av. Gjør klar resten av tilbehøret før fisken dampes i en fiskekjele (uten salt) i 5-8 min (avhengig av tykkelse).
Kok poteter.
Glaserte grønnsaker
Rens og kok gulrøtter og sellerirot i staver møre. Tilsatt smør og saft og skall av appelsin.
Lys saus
Finhakk sjalottløken og fres den blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til "sirupskonsistens". Ha i kraft og kok inn til ca. 1/4. Tilsett fløte og kok videre til sausen får passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Kanskje disse også frister?