Dansk brunsviger

Dansk brunsviger

Dette er en tradisjonell, dansk kake bakt med gjær. Morsomt alternativ til sjokoladekaken i langpanne.

Oppskrift av: Camilla Lindholm

Ingredienser

  • 600 g

    mel
  • 50 g

    gjær
  • 2 dl

    melk
  • 2 stk

    egg
  • 200 g

    smør
  • 2 knivsodd

    salt
  • 2 ss

    sukker
  • Mørk remonce (fyllet på toppen):

  • 350 g

    Mørk farin
  • 350 g

    smør
  • Slik gjør du det:

    Varm melken til den er lunken. Løs 50 g gjær opp i melken.
    Tilsett 2 knivsodd salt og 2 ss sukker og rør litt så det løser seg litt opp.Bland inn 600 g mel, 2 egg og 200 g smør i melken. Deigen er ganske myk, ikke sånn som vanlig bolledeig. 
    Jeg baker denne i vanlig langpanne som følger med ovnen, men med bakepapir under. Fordel deigen i langpannen og la det heve i ca 40 min på et lunt sted.
    Jeg bruker bare hendene til å fordele ut deigen med.Mens deigen hever, mål opp 350 g smør og 350 g mørk farin, altså brunt sukker, til remoncen. Dette må være romtemperert for å klare å smøre det utover. Rør det sammen.
    Når deigen er ferdig hevet, prikk i den med fingrene, så det blir groper som remoncen kan fordeles i. Så er det bare å fordele remoncen jevnt over hele deigen.Bak kaken på 220 grader i ca 20 min.
    Avkjøl før servering.
    Da er det bare å nyte! Denne er også enkel å ta med seg.