Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Denne oppskriften gir to danske rugbrød.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Fordeig:

350 g

Sammalt rug, fin

35 g

linfrø

3 ts

salt

7 dl

vann

Hoveddeig:

1.5 dl

vann

50 g

gjær

200 g

hvetemel

4 ss

Mørk sirup

Slik gjør du det:

Fordeig: Bland sammen mel, solsikkekjerner,linfrø, salt og vann.
Elt deigen godt for hånd ellermed en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete. Dekk bakebollen med plast. La deigen stå i minst 4 timer eller over natten.
Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt,37°. Smuldre gjæren i den lunkne væsken. Tilsett gjærblandingen,hvetemel og sirup i fordeigen.
Elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du brukerkjøkken maskin.Deigen vil fortsat tvære litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 time. Del deigen i 2 like store emner. Form avlange brød. Legg dem i smurte 2-litersformer.
Trykk deigen forsiktig ned i formene med en våt hånd. Dekk formene med et klede ,etterhev på et lunt sted i 25–30min. til brødene fyller formene.
Stek brødene nederst i ovnen ved 225° i 40–60 min. Avkjøl på rist.