De beste pepperkakene

De beste pepperkakene

Dette er oppskriften du trenger.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

150 g

smør

1 dl

sirup

2 dl

sukker

0.5 ts

nellik

0.5 ts

ingefær

0.5 ts

pepper

2 ts

kanel

450 g

hvetemel

Slik gjør du det:

Bland smør, sirup og sukker i en kjele.
Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet.
Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.
Elt deigen i litt mel på bordetog kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem ved 175° i 9–10 min til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
Pynt pepperkakene med melisglasur.