Deilige briocher

Deilige briocher

Denne oppskriften gir ca. 20 boller.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 550 g

    hvetemel
  • 30 g

    sukker
  • 25 g

    gjær
  • 0.5 ts

    salt
  • 6 stk

    egg
  • 300 g

    smør
  • Slik gjør du det:

    Bland alle ingrediensene i en bolle unntatt smør. Tilsett smør i terninger i to omganger, elt godt mellom hver gang.
    Elt deigen til den blir blank og smidig.
    Om du synes deigen er for løs, så tilsetter du litt mer hvetemel.
    Sett til heving i 2–3 timer eller natten over i kjøleskap.
    Del deigen i ca. 20 biter og trill til runde bolle.
    Plasser bollene i smurte former (muffinsbrett).
    Trill en liten ekstra deigkule og klem den forsiktig fast på toppen av hver brioche.
    Hev under klede på et lunt sted i ca. 1 time.
    Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 min.
    Server lunkne med paté, ost eller marmelade.
    I denne oppskriften blandes gjæren i deigen uten fingervarm væske.
    Tørrgjær kan også brukes.