Deilige briocher

Deilige briocher

Denne oppskriften gir ca. 20 boller.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

550 g

hvetemel

30 g

sukker

25 g

gjær

0.5 ts

salt

6 stk

egg

300 g

smør

Slik gjør du det:

Bland alle ingrediensene i en bolle unntatt smør. Tilsett smør i terninger i to omganger, elt godt mellom hver gang.
Elt deigen til den blir blank og smidig.
Om du synes deigen er for løs, så tilsetter du litt mer hvetemel.
Sett til heving i 2–3 timer eller natten over i kjøleskap.
Del deigen i ca. 20 biter og trill til runde bolle.
Plasser bollene i smurte former (muffinsbrett).
Trill en liten ekstra deigkule og klem den forsiktig fast på toppen av hver brioche.
Hev under klede på et lunt sted i ca. 1 time.
Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 12–15 min.
Server lunkne med paté, ost eller marmelade.
I denne oppskriften blandes gjæren i deigen uten fingervarm væske.
Tørrgjær kan også brukes.