Deilige og saftig appelsinkake med sjokolade
Appelsinen er en selvsagt følgesvenn på skituren, men litt variasjon en gang er fint. Så hvorfor ikke overraske familie eller venner med denne kaken på turen?
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
400 g
sukker320 g
smør, romtemperert4 stk
romtemperertegg1 dl
melk320 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker1 stk
appelsin, finrevet skall50 g
hakket mørksjokoladeFyll
125 g
smør4 dl
melis2 ts
vaniljesukker0.5 dl
appelsinsaft100 g
kokesjokolade, hvit1 stk
appelsin, finrevet skallSlik gjør du det:
1. Rør sukker og smør hvitt og porøst. Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. 2. Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker. 3. Rør til slutt inn appelsinskall. 4. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36). 5. Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter. Fyll: Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig. Smelt sjokoladen i vannbad, eller i mikrobølgeovn på ca 700 watt i 30 sekunder, og rør den inn i fyllet. Tilsett til slutt appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.