Delfiakake
Delfiakaka som gjør alle glade i julen.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
2.5 pl
mørk kokesjokadeá 125g5 ss
kaffe, sterk1 pk
delfiafettá 2503 stk
egg3 ss
sukker0.5 pk
søtkjeks(f.eks. Per-kjeks)Slik gjør du det:
Julens beste konfektkake - en riktig kaloribombe! Enkel å lage, krever ingen steking.
Kle en avlang kakeform med matpapir eller plastfilm. (Dette for at det skal være mulig å ta ut kaken av formen). Smelt sjokoladen i kaffen. Smelt kokosfettet ved svak varme og avkjøl. (Kan smeltes i mikrobølgeovn.)
Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt sammen. Hell i avkjølt kokosfett i en tynn stråle under god omrøring. Rør sammen til en glatt røre. Hell litt av røren i bunnen av formen. Legg så lagvis sjokoladerøre, kjeks og f eks kandiserte frukter og marsipan.
Brukes hakkede nøtter tilsettes de i sjokoladerøren. Sett kaken kaldt natten over. Ved servering skjær kaken i tynne skiver. Kaken bør oppbevares kaldt og innpakket.