Den originale sjokoladen - chilikakao
Oppskrift av: Sverre Sætre
30 minutter
DrikkeIngredienser
2 porsjoner
Slik gjør du det:
I atekerhersker Montezumas rike ble kakaobønner verdsatt som gull. Man mente at kakaoens magiske kraft var så sterk at det ville være farlig for vanlige folk å drikke den. Derfor var det bare krigere og andre personer av høy rang som fikk xocoatl, eller kakao. Ved hersker Montezumas hoff drakk man sjokolade tilsatt vanilje, chili, honning og vann. Montezuma selv skal ha drukket 50 kopper daglig. Faktisk hadde han i sitt skattkammer ikke gull og edle steiner, men kakaobønner. Her er oppskrift på aztekerinspirert chilikakao. Finhakk sjokoladen, Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestang, frø, vann, kakaopulver, chili og honning i en kjele og varm det til kokepunktet. Bland den utrørte maisennaen i det varme vannet og la det småkoke i ca. 1/2 minutt. Ta kjelen av varmen og tøm blandingen litt etter litt over den finhakkede sjokoladen mens du rører med en visp. Oppskriften er hentet fra boken "Sverres sjokolade" av Sverre Sætre.