Den ultimate kaken for allergikere: Crazy Cake!

Den ultimate kaken for allergikere: Crazy Cake!

Denne populære, amerikanske kaken er uten egg, uten melk og uten nøtter. Den kan sikkert lages glutenfri også om du bruker glutenfritt mel. Sjokoladekremen kan lages med melkefritt smør, men kaken er også god med et enkelt melisdryss.

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

2 dl

sukker

3 ss

kakao

1 ts

natron

2 dl

vann

1 ts

Vaniljeekstrakt

Sjokoladekrem

150 g

smør

3 ss

kakao

3.5 dl

melis

Slik gjør du det:

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeekstrakt og eddik i en annen bolle. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bruk melkefritt smør hvis du må ha kaken melkefri. Erstatt kakao med 150 g smeltet kokesjokolade (evtl melkefri sjokolade) hvis du ønsker mørkere og mer glossy sjokoladekrem.
Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Lag eventuelt sirkelmønster i sjokoladekremen på toppen av kaken med baksiden av en teskje.