Diamantkjeks med Herbes de Provence

Diamantkjeks med Herbes de Provence

Små, deilige kjeks som dufter nydelig av urter.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir eller silikonmatte.
I en medium bolle, bland sammen mel, salt, bakepulver og krydder. Lag et søkk i midten og hell i olje og vin. Rør det tørre sammen med det våte med forsiktig med en gaffel til det samler seg til en deig.
Legg deigen på en ren fjel. Kna forsiktig sammen til en ball, men kna så lite som mulig. Ha eventuelt i litt mer vann eller mel for å tilpasse konsistensen.
Ha på litt mel på en fjel. Bruk håndflaten og klem deigen flat, omtrent 1,5 cm tykk. Skjær deigen i firkanter, ca 2,5 cm (eller ruter/diamantform) med en kniv, eller deigkutter.
Legg bitene på stekebrettet med litt avstand mellom hver bit.
Bak dem i 15 minutter. Senk temeperaturen til 160 grader og bak dem i 15 minutter til, til de er gylne. La dem avkjøle på rist. De vil holde seg en uke i lufttett boks.