Dinner rolls
Oppskrift av: Craig Whitson
120 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
(Middagsboller) Hjemme hos oss heter disse kokkehatter. Ungene elsker dem. Kona elsker dem. Venner elsker dem. Og selvfølgelig elsker jeg dem også. Forberedelse: Ca. 2 timer inkludert hevingen Steketid: 12-15 minutter Forvarm ovnen til 220 °C. Bland sammen smør, sukker, salt og melk i en stor bolle og la det kjøle ned til blandingen er lunken. Rør ut gjær i litt lunkent vann og la det stå i 5 minutter. Ha gjærblandingen og halvparten av melet i smørblandingen og miks godt sammen i 3 minutter. Dekk over og la deigen heve seg til dobbelt størrelse på en lun plass. Rør godt i deigen og ha i nok mel til at deigen kan knas på arbeidsbenken. Kna deigen i 3 minutter og la den hvile på benken i 10 minutter. Kna deigen videre til den er glatt. Lag til boller eller enda bedre «kokkehatter» (se under). Pensle med smeltet smør. La deigen heve seg igjen til dobbel størrelse. Stek bollene i 12-15 minutter til de er gyllenbrune. Spis med smør, honningsmør (se oppskrift) eller syltetøy. Tips: Hjemme hos oss lager vi alltid «kokkehatter» av deigen. Bruk samme mengde deig som til vanlige boller, men del deigklumpene i tre mindre baller. Ha disse ballene ved siden av hverandre i hver sin fordypning i en muffinsform. Når deigballene har hevet seg og blitt stekt i ovnen, likner de en stor flott kokkehatt! Disse bollene kan godt spises dagen etterpå, men de er på sitt aller beste rett ut av ovnen.