Divinity

Divinity

Deilig marengs dyppet i sjokolade og polkagris.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Divinity

  • 900 g

    sukker
  • 315 ml

    Flytende glukose
  • 200 ml

    Kaldt vann
  • 3 stk

    Eggehviter
  • 2 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 250 g

    Hakkede pekannøtter
  • Pynt

  • 1 stk

    Mørk sjokolade
  • 1 pk

    Knust polkagris
  • Slik gjør du det:

    Ha sukker, corn syrup og kaldt vann i en kjele, sett den på middels varme. Rør i det helt til sukkeret er oppløst. Denne delen er viktig, så ta den tiden du trenger.
    Når sukker er helt oppløst, legg i et termometer og varm opp120 C.
    Hell i eggehviter i en miksebolle, og miks på middels hastighet til du får en stiv marengs.
    Når sukkerlakenhar nådd 120 C, helles den forsiktig over i miksebollen sammen med de piskede eggehvitene. Miks det i 5 minutter på høy hastighet.
    Etter 5 minutter, tilsett vanilje og miks 5 minuter til.
    Tilsett pekannøtter og rør godt om, men vær rask, da dette stivner superraskt.
    Ta 2 spiseskjeerav røren og legg klatter på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Her gjelder det å være rask da dette stivner fort. La dette lufttørke i noen timer.
    Dypp enden i smeltet mørk sjokolade, evt dryss det i polkagris-godteri, og nyt.