Divinity
Deilig marengs dyppet i sjokolade og polkagris.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Divinity
900 g
sukker315 ml
Flytende glukose200 ml
Kaldt vann3 stk
Eggehviter2 ts
Vaniljeekstrakt250 g
Hakkede pekannøtterPynt
1 stk
Mørk sjokolade1 pk
Knust polkagrisSlik gjør du det:
Ha sukker, corn syrup og kaldt vann i en kjele, sett den på middels varme. Rør i det helt til sukkeret er oppløst. Denne delen er viktig, så ta den tiden du trenger.
Når sukker er helt oppløst, legg i et termometer og varm opp120 C.
Hell i eggehviter i en miksebolle, og miks på middels hastighet til du får en stiv marengs.
Når sukkerlakenhar nådd 120 C, helles den forsiktig over i miksebollen sammen med de piskede eggehvitene. Miks det i 5 minutter på høy hastighet.
Etter 5 minutter, tilsett vanilje og miks 5 minuter til.
Tilsett pekannøtter og rør godt om, men vær rask, da dette stivner superraskt.
Ta 2 spiseskjeerav røren og legg klatter på smurt bakepapir eller en silikonmatte. Her gjelder det å være rask da dette stivner fort. La dette lufttørke i noen timer.
Dypp enden i smeltet mørk sjokolade, evt dryss det i polkagris-godteri, og nyt.