Dobbel sjokolade cupcake
Her blir den største kaloribomben på haugen presentert. Velbekomme.
Oppskrift av: Nina Gholami
Ingredienser
Cupcakes:
200 g
smør, mykt100 g
sukker4 stk
egg350 g
hvetemel2 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukker2 dl
melk100 g
melkesjokolade50 g
sjokolade, mørk1 neve
valnøtterFrosting:
250 g
smør200 g
melis250 g
kremost2 ts
vaniljesukker1 ss
sitron, pressetSlik gjør du det:
Cupcakes
Pisk smør og sukker til lys og luftig konsisens. Ha i ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Hell det oppi bakebollen med smør og sukker-blandingen. Ha i melka og la kjøkkenmaskinen piske dette godt sammen.
Til slutt vender du inn grovhakket sjokolade og valnøtter.
Fordel røra jevnt i muffinsformer. Stekes i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter.
Frosting
Pisk smør,melis og vaniljesukker til blandingen blir lys og veldig luftig. Tilsett kremost og sitronsaft og pisk til det er blandet inn. Ikke pisk for mye da det kan stå fare for at frostingen blir myk/rennende. Husk å smake underveis også, trenger du mer av noe så tilføyer du det.
Ha frostingen i en sprøytepose med en fin tip. Pynt de avkjølte cupcakesene. Pynt toppen med sjokoladekuler. Du kan enten ha dem så enkle som de er, eller så kan du drysse på med litt spiselig glitter, strøssel eller sirup. Du kan også gjerne lage flagg som ekstra pynt.