Dronning Maud-fromasj

Dronning Maud-fromasj

Her får du oppskriften på denne kongelige desserten.

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

6 porsjoner

3 stk

egg

125 g

sukker

4.5 pl

gelatin

0.5 dl

Kokende vann

200 g

Kokesjokolade, finrevet

En slant portvin (kan sløyfes)

Slik gjør du det:

Stivpisk egg og sukker. Bløtlegg gelatinen ca. 10 min. før du rører den ut i kokende vann. Avkjøl før du eventuelt tilsetter portvin.
Hell litt avkjølt gelatin i eggedosisen og bland med stivpisket kremfløte.
Hell 1/3 av blandingen i en dessertskål, ha så revet sjokolade over og fortsett slik til bollen er nesten full. Ønsker du øverste lag med sjokoladerasp i rutemønster, klipper du et lite hull i en plastpose der du har sjokoladen i, da blir det lettere å lage rutemønster.