Dyrerygg
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
DessertIngredienser
4 stk
egg100 g
mandler100 g
mørk kokesjokolade0.5 dl
rom100 g
smør1 dl
strøbrød90 g
sukkerGlasur og garnering:
100 g
mørk kokesjokolade3 ss
kremfløte3 ss
sukker1 ss
smør100 g
skåldedemandlerSlik gjør du det:
Smelt og avkjøl sjokolade og smør. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør eggedosisen i sjokoladesmøret og rør inn mandler og brød som er fuktet med rom (eller bruk vann med romdråper). Visp eggehvitene stive og vend dem inn. Fyll røren i godt smurt og meldrysset form, ca. 1,5 l. Stek kaken nederst i ovnen. Brekk opp sjokoladen til glasuren og kok den opp sammen med fløte. Rør inn sukker, kok opp og rør inn smøret. Varm glasuren så smøret smelter. Hell glasuren varm over den varme kaken. Stikk inn mandler.