Egg cocotte på smart måte
Egg cocotte er deilig snacks du lager på fem minutter.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
10 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Stikk ut en rund skive av loffskiven (som passer i den lille, ildfaste formen du skal bruke). Stek den gyllen i smør.
Hakk og stek løken og hvitløken myk i smør.
Ha i hvitvin og la det koke et par minutter.
Ha i fløte og la det koke inn til det tykner.
Smør en liten ildfast form med smør.
Hakk urter. Ha dem i formen.
Knekk ett egg ned i formen.
Sett formen ned i en kjele med kokende varm som rekker omtrent 2/3 opp på formen.
Ha på lokk. La det koke i 3-4 minutter.
Legg soppstuingen i en suppetallerken.
Legg loffskiva på toppen. Velve ut slik at egget nå er på toppen av brødet. Sett brødet med egget på toppen av soppstuingen.
Smak til med salt og pepper.