Egg cocotte på smart måte

Egg cocotte på smart måte

Egg cocotte er deilig snacks du lager på fem minutter.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
10 minutter
Tapas

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 stk

    loffskive
  • 1 stk

    løk
  • 1 fedd

    hvitløk
  • 4 ss

    hvitvin
  • 1 dl

    kremfløte
  • smør
  • 1 stk

    egg
  • salvie
  • Slik gjør du det:

    Stikk ut en rund skive av loffskiven (som passer i den lille, ildfaste formen du skal bruke). Stek den gyllen i smør.
    Hakk og stek løken og hvitløken myk i smør.
    Ha i hvitvin og la det koke et par minutter.
    Ha i fløte og la det koke inn til det tykner.
    Smør en liten ildfast form med smør.
    Hakk urter. Ha dem i formen.
    Knekk ett egg ned i formen.
    Sett formen ned i en kjele med kokende varm som rekker omtrent 2/3 opp på formen.
    Ha på lokk. La det koke i 3-4 minutter.
    Legg soppstuingen i en suppetallerken.
    Legg loffskiva på toppen. Velve ut slik at egget nå er på toppen av brødet. Sett brødet med egget på toppen av soppstuingen.
    Smak til med salt og pepper.