Ekstra hvit marsipan

Ekstra hvit marsipan

Ekstra hvit maripan er nydelig til å dekke marsipankaken med!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

500 g

mandler

500 g

melis

3 stk

Eggehvitter

1 ts

Vanilje

1 ss

Titandioksid

Slik gjør du det:

Finmal mandlene i en foodprosessor.
Tilsett melis og kjør maskinen engang til.
Stopp kjøkkenmaskinen og tilsett 3 eggehvitter, 1 ts vanilje og 1 ss titandioksid.
Kjør maskinentil massen kommer sammen i en stor klump.
Det er bra å legge marsipanen kaldt en time i kjøleskapet for du bruker det.
Jeg liker å oppbevare marsipan i kjøleskap, anbefaler en ziplock pose for å oppbevare marsipan, ellers kan du oppbevare det i romtemp i cirka 18-20 grader
Om du har marsipan i kjøleskapet tar du det ut av kjøleskapet en stund for du skal kjevle det ut, da marsipanen må bli romtemperert.
Marsipan holder seg bra i fire måneder om du har oppbevart det i en lufttett pose.