Ekte appelsinis

Ekte appelsinis

Denne isen er enkel å lage. Og den er ekte!

Oppskrift av: Christopher Sjuve
1440 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk

    appelsin
  • 1 dl

    kremfløte
  • 0.5 dl

    sukker
  • Slik gjør du det:

    Kok opp fløte og sukker. La det koke omtrent et minutt på lav varme under omrøring.
    Skrell appelsinene. Fjern stenene.
    I en kjøkkenmaskin, kjør sammen appelsiner og fløtesirupen.
    Ha blandingen i plastkopper. Det holder å fylle opp omtrent en tredjedel.
    Sett i en trepinne (ispinne) eller en plastskje/plastgaffel. Ha plastfolie over slik at pinnen blir stående stødig og midt i isen. Du kan også bruke aluminiumsfolie.
    Sett i fryseren.
    Smelt eventuelt litt sjokolade og dypp tuppen av isen i den.