Elisabeth cake
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
KakeIngredienser
Bunn
3 stk
småegg0.5 kopp
sukker2 ss
mel2 ss
smør, smeltet1 ss
kakaoSjokoladefyll
3 dl
fløte500 g
sjokolade1 ss
smør, usaltet5 ss
grand marnierTopping
3 dl
crème fraîche3 dl
fløte0.5 stk
vaniljestang2 ss
melis1 ss
cognacSlik gjør du det:
Bunn: Stivpisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kakao, mel og smør. Tilsett revet appelsinskall. Fyll massen i en smurt kakespringform og stek på 180 C i ca 15-20 min. Avkjøles. Sjokoladefyll: Kok opp fløte og ha i smør og sjokolade. Sett til side med én gang og rør til sjokoladen er helt smeltet. Når det er litt avkjølt tilsettes Grand Marnier (du kan også bruke Cointreau eller annen appelsinlikør). Sett i kjøleskap til det stivner. Hvis ikke dette begyner å stivne, så pisk det opp før du legger det på kaken. Topping: Stivpisk fløte og crème fraîche med vaniljefrø og melis. Ha i cognac og litt smeltet sjokolade. Dander denne kremen fint på toppen og drypp striper av smeltet sjokolade over. Sikt litt melis over og ha på et dryss med strimler av appelsinskall.