Eltefritt havrebrød uten gluten

Eltefritt havrebrød uten gluten

Trodde du glutenfrie brød var tørre og smakløse? Da må du tro om igjen. Dette brødet krever mye hevetid, men ingen elting, Brødet stekes i jerngryte og får en deilig sprø skorpe.

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan

Ingredienser

100 g

Glutenfritt havremel

350 g

Schär bread mix

4.5 dl

vann

1.5 ts

salt

Slik gjør du det:

Bland alt det tørre og rør litt. Ha deretter over vann og rør rundt.
Ha plastfolie over bollen, og sett den lunt i 12-18 timer.
Etter hevingen, tar du deigen ut av bollen og over på godt melet bakepapir, brett den sammen og setter bollen «på hodet» over og la det stå i to timer.
Mot slutten av hevetiden setter du ovnen på 250 grader og setter inn en støpegjernsgryte.
Ha deigen, med bretten ned, over i den varme gryta, og stek med lokk i 30 minutter. Ta av lokket og stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Brødet smaker like godt til salat, supper og pasta, som det gjør til frokost, til kvelds og som mellommåltid med litt aioli.