Eltefritt havrebrød uten gluten
Trodde du glutenfrie brød var tørre og smakløse? Da må du tro om igjen. Dette brødet krever mye hevetid, men ingen elting, Brødet stekes i jerngryte og får en deilig sprø skorpe.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Slik gjør du det:
Bland alt det tørre og rør litt. Ha deretter over vann og rør rundt.
Ha plastfolie over bollen, og sett den lunt i 12-18 timer.
Etter hevingen, tar du deigen ut av bollen og over på godt melet bakepapir, brett den sammen og setter bollen «på hodet» over og la det stå i to timer.
Mot slutten av hevetiden setter du ovnen på 250 grader og setter inn en støpegjernsgryte.
Ha deigen, med bretten ned, over i den varme gryta, og stek med lokk i 30 minutter. Ta av lokket og stek i ytterligere 15 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Brødet smaker like godt til salat, supper og pasta, som det gjør til frokost, til kvelds og som mellommåltid med litt aioli.