Emils rugbrød

Emils rugbrød

Dette brødet stammer fra vår trofaste Hjemmet-leser Alf Emil Pedersen (78).

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

  • 75 g

    gjær
  • 1.2 l

    vann
  • 1 ss

    Mørk sirup
  • 2 ss

    Matolje
  • 1 ss

    karve
  • 1 ts

    kardemomme
  • 1 ts

    timian
  • 1 ss

    kanel
  • 800 g

    Grov sammalt rug
  • 400 g

    Grov sammalt hvete
  • 500 g

    Fin sammalt hvete
  • 500 g

    hvetemel
  • 2 ss

    sukker
  • 2 ts

    salt
  • 4 dl

    hvetekli
  • 2 dl

    solsikkekjerner
  • 0.5 dl

    linfrø
  • Slik gjør du det:

    Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett sirup, olje og alle krydderne. Ha i resten av melet, sukker, salt og frøene, men spar litt hvetemel til utbaking. Elt deigen godt. La deigen heve i minst en time.
    Del deigen i tre og form til avlange brød. Legg hvert brød i brødform og la brødene heve i 45 min.
    Stekes på nederste rille ved 225 C i 45-50 min.
    Avkjøles på rist.