Engelsk julekake
Her er en oppskrfit på klassisk engelsk julekake, men deilig sjokoladeglassur.
Christopher Sjuve
1440 minutter
KakeIngredienser
225 g
smør, romtemperert225 g
sukker2 ss
sirup4 stk
egg225 g
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
nellik1 ts
ingefær1 ts
kardemomme0.25 ts
kanel0.25 ts
muskat500 g
rosiner100 g
sukat100 g
apsikat100 g
valnøtter1 stk
sitron, revet skall1 stk
appelsin, finrevet skall0.6 dl
whiskyeller konjakkSlik gjør du det:
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett sirupen. Rør inn ett egg om gangen, sammen med en skje av melet for hvert egg. Bland resten av melet med alle de øvrige ingrediensene unntatt whisky eller konjakk. Rør det sammen med smørkremen. Fyll røren i godt smurt springform (ca. 24 cm i diameter), og stek kaken på nederste rille til den er gjennomstekt (ved 150°C i ca. 3 timer). Dekk kaken med bakepapir etter omtrent halve steketiden, så den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen. Prikk den med en kakenål og dynk den med whisky eller konjakk. Pakk kaken i plast eller aluminiumsfolie og la den hvile kjølig i minst 4-5 dager før den serveres. Før servering pyntes kaken, om ønskelig med glasur og eventuelt også med cocktailbær.