Enkel sjokoladekake
Denne sjokoladekaken klarer alle å lage! Pynt med hva du vil.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
85 g
kakao200 g
mel200 g
Lyst, brunt muscovadosukker (Eventuelt vanlig sukker)225 g
sukker15 ts
bakepulver1.5 ts
natron0.25 ts
salt2 stk
Store egg235 ml
kulturmelk235 ml
solsikkeolje2 ts
VaniljeekstraktSjokoladefrosting:
400 g
sjokolade350 g
smør, romtemperert100 g
melis25 g
kakaopulver0.5 dl
Kokende varmt vann1 pk
Kremost med sjokoladeSlik gjør du det:
Sett ovenpå 180°C.
Spray tre like store former med matfett, jeg bruker tre former på 15 cm, men 20 cm går også bra. Legg bakepapir i bunnen og spray igjen. Ha alla de tørre ingrediensene i en miksebolle og miks det i ca. ca 2 minutter.
Tillsett så alle de våte ingrediensene, og miks videre i 3 minutter til alt er godt blandet.
fordel røren mellom de tre formeneog stek dem i ca 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne etter 25 minutter. Hvis pinnen er tørr når du drar den ut, er kaken ferdig. Hvis ikke, lar du den stå noen minutter til.
Avkjøl kakebunnene etter steking.
Lag frosting:Smelt sjokoladen. Avkjøl helt og sett det til side så lenge. Miks smør og melis helt fluffy. Bland kakaopulver og vann. Tilsett avkjølt sjokolade, kakaoblanding og philadelphiaost. Tilsett litt kaffe for mokkasmak.
Miks det rasktfluffy. Ønsker du mokkasmak på frostingen, kan du tilsette noen teskjeer sterk kaffe.
Vil du heller ha en deilig karamellsmak påfrostingen, kan du tilsette 2 ss Hapå.
Jeg legger bakepapir på et roterende kakebrett før jeglegger på den første bunnen. Bre over rikelig med frostingen. Gjør det samme med den andre bunnen.
Hvisdu ikke er glad i kremost, kan du bare utelate det i oppskriften.
Når den tredje og siste bunnen er lagt på, brer jeg frostingen utover med baksiden av en skje og lager "swirls".
Hvis du vil pynte sjokoladekaken kan du alltids pynte med noe smått på toppen, her har jeg brukt en rosa kjærlighet på pinneog litt gullpynt.
"Less is more" er nok mitt motto når det gjelder kaker.