Eple- og kanelemuffins uten gluten og melk
Disse søte og syrlige muffinsene med god smak av kanel, er supre å bruke som bestikkelse av barn på biltur - tro meg, det fungerer! Har du ikke kokosblomstsukker eller tåler du melk? Se tips nederst!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
30 minutter
KakeIngredienser
1 dl
Soya alpro vanilje0.5 dl
Soya, ris eller mandelmelk1 ts
fiberhusk3 stk
egg2 dl
kokosblomstukker2 ts
bakepulver3 dl
lyst glutenfritt mel1 ts
kanel1 stk
Rødt eple, raspet1 dl
rapsoljeSlik gjør du det:
Bland soyayoghurt, soyamelk og fiberhusk i et litermål og la det stå og svelle i 5-10 minutter mens du rører sammen sukker og egg i en egen bolle. Mål opp det tørre og ha det over eggene før du rører inn melkeblandingen.
Ha røren over i muffinsformer i brett, fyll dem maks 3/4 fulle. Sett ovnen på 225 grader og stek i ca 10 minutter. Avkjøl og strø eventuelt på litt kanel og sukker.
For litt grovere variant kan du erstatte 1 dl lys melmix med glutenfritt havremel. Har du ikke kokosblomstsukker kan vanlig farin brukes, og tåler du melk kan ordinære meieriprodukter brukes.