Eple- og kanelemuffins uten gluten og melk

Eple- og kanelemuffins uten gluten og melk

Disse søte og syrlige muffinsene med god smak av kanel, er supre å bruke som bestikkelse av barn på biltur - tro meg, det fungerer! Har du ikke kokosblomstsukker eller tåler du melk? Se tips nederst!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
30 minutter
Kake

Ingredienser

1 dl

Soya alpro vanilje

0.5 dl

Soya, ris eller mandelmelk

3 stk

egg

2 dl

kokosblomstukker

3 dl

lyst glutenfritt mel

1 ts

kanel

1 stk

Rødt eple, raspet

Slik gjør du det:

Bland soyayoghurt, soyamelk og fiberhusk i et litermål og la det stå og svelle i 5-10 minutter mens du rører sammen sukker og egg i en egen bolle. Mål opp det tørre og ha det over eggene før du rører inn melkeblandingen.
Ha røren over i muffinsformer i brett, fyll dem maks 3/4 fulle. Sett ovnen på 225 grader og stek i ca 10 minutter. Avkjøl og strø eventuelt på litt kanel og sukker.
For litt grovere variant kan du erstatte 1 dl lys melmix med glutenfritt havremel. Har du ikke kokosblomstsukker kan vanlig farin brukes, og tåler du melk kan ordinære meieriprodukter brukes.