Eplechutney
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
500 g
syrlige eple r1 stk
liten løk (75 g)1 fedd
hvitløk0.5 stk
chili, rød1 dl
rosiner1 ts
sennepsfrø0.5 dl
eplecidereddik1 dl
sukker, gjerne brunt0.5 ts
salt1 ts
hakket frisk ingefær1 ts
karriSlik gjør du det:
Sur-søt og krydret eplechutney smaker godt til stekt svinekjøtt, kylling eller kalkun. Del eplene i biter (fjern stilk og kjernehus) Rens og del løk og hvitløk i biter, fjern frø fra chili og finhakk chilien. Bland alt i en kasserolle og kok opp under omrøring, la små koke under lokk ca 1 time, rør om en gang i mellom. Full på rene glass, avkjøl og sett på lokk. Oppbevar i kald kjeller eller helst i fryseboks.