Eplekake i langpanne

Eplekake i langpanne

Er du glad i epler kan du gjerne tilsette flere epler enn det som står i oppskriften.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 500 g

    smør
  • 500 g

    sukker
  • 8 stk

    egg
  • 500 g

    hvetemel
  • 3 ts

    bakepulver
  • 3 ts

    vaniljesukker
  • 6 stk

    Store epler
  • 100 g

    mandler
  • 3 ss

    sukker til topping
  • 1 ss

    kanel til topping
  • Slik gjør du det:

    Rør smør og sukker luftig. Pisk inn ett egg om gangen og rør inn de tørre ingrediensene. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne.
    Skrell eplene og del dem i tynne båter. Legg epleskivene tett o tett over deigen og strø over hakkede mandler, sukker og kanel.
    Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 40-45 min. Avkjøl.
    Del kaken opp i passe store firkanter og server med krem eller is.