Eplekake med vaniljesaus
Dette er en stor eplekake i langpanne som får eksepsjonelt myk konsistens og god vaniljesmak som følge av at det er 1 liter vaniljesaus i deigen! Lett å lage, likt av alle!
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
250 g
smør500 g
sukker1 l
vaniljesaus800 g
hvetemel6 ts
bakepulver3 ts
vaniljesukkerFyll
12 stk
epler4 ss
kanel4 ss
sukkerSlik gjør du det:
Ha ferdigkjøpt vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.