Eplekake med vaniljesaus

Eplekake med vaniljesaus

Dette er en stor eplekake i langpanne som får eksepsjonelt myk konsistens og god vaniljesmak som følge av at det er 1 liter vaniljesaus i deigen! Lett å lage, likt av alle!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

250 g

smør

500 g

sukker

800 g

hvetemel

Fyll

12 stk

epler

4 ss

kanel

4 ss

sukker

Slik gjør du det:

Ha ferdigkjøpt vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.