Eplemuffins
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
BakverkIngredienser
125 g
smør4 dl
hvetemel1.5 dl
sukker2 ts
bakepulver2 dl
kefirevt. melk1 stk
stortegg1 stk
eple0.5 ts
kanelSlik gjør du det:
Denne porsjonen rekker til omkring 10 muffins. Varm stekeovnen til 180 ºC. Smelt smøret. Bland sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Rør melken ut i det smeltede smøret og visp inn egget. Rør eggeblandingen inn i det tørre og rør til en glatt deig. Hell i smurte muffinsformer. Stek midt i varm stekeovn ved 180 ºC i 20-25 min. Tips: Eple og kanel kan erstattes av : per porsjon: - 2 dl blåbær eller bringebær + revet skall av ½ sitron (kun det gule) eller - 100 g mørk hakket sjokolade og 2 ss kakao