Eplemuffins
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
BakverkIngredienser
1 porsjon
100 g
smør, mykt2 dl
sirup, mørk1 stk
stortegg1 stk
sitron, revet skall0.75 dl
crème fraîche4 dl
hvetemel0.5 ts
bakepulver0.5 ts
vaniljesukker4 stk
epleSlik gjør du det:
1 porsjon = 12-15 muffins Varm stekeovnen til 200°C. Rør mykt smør og sirup til en glatt masse. Tilsett egget og rør godt før revet sitronskall og crème fraiche tilsettes. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen med en slikkepott. Smør et muffinsbrett eller sett store papirformer i brettet og fyll formene halvfulle med deig. Skjær epler i biter og legg dem i deigen. Stek midt i stekeovnen i 15-20 min. Server med crème fraiche, krem eller is og revet sitronskall.