Epler med karamell

Epler med karamell

Her har du oppskriften på deilige, grønne epler dyppet i karamell. En stor favoritt hos barna!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

6 stk

Pinner

Knuste pecannøtter (kan sløyfes)

Karamellsaus:

225 g

sukker

65 ml

vann

85 ml

Varm kremfløte

1 ts

Vaniljeekstrakt

70 g

Usaltet smør

Slik gjør du det:

Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varmeog rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det.
Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett varm kremfløte. Pass på her, det kan boble og bruse opp når duheller i fløten.
Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør. Sett kjelen tilbake på kokeplatenog rør til smøret er helt smeltet og til blandingen ikke lenger bruser opp.
Så var det eplene. I Nashville brukte de grønne epler, og jeg elsker grønne aller mest, men liker du røde epler best kan du bruke det.
Ta stilken ut av eplene og sett inn en pinne.
Lag karamell slik det står beskrevet her oppe, og avkjøl den bare 2-3 minutter.
Spray matfett på et ark med bakepapir. Dypp hvert eple i den deilige karamellen og sett dem påbakepapiret.