
Eplesnitter
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
KakeIngredienser
1.5 dl
melk50 g
smør25 g
gjær2 stk
egg3 ss
sukker250 g
hvetemel3 dl
eplemos1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
I ovn ved 200°C i 20 minutter. Varm melken til den er lunken, 37°C/fingervarm, tilsett smøret og la det smelte. Rør ut gjæren i blandingen, tilsett sammenvispede egg og sukker og elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk den med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter. Elt deigen lett om og kjevle den ut til et rektangel, ca. 20x30 cm. Legg eplemos midt på og dryss sitronsaft over. Brett deigen sammen over eplemosen og legg stangen på stekebrett med skjøten ned. Etterhev den i ca. 20 minutter, pensle med egg og stek eplestangen midt i ovnen. Skjær den i snitter før servering, sikt gjerne melis over og server den med en kremtopp.