Falukorv med eplestuet savoykål i høyden

Falukorv med eplestuet savoykål i høyden

Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 600 g

    falukorv
  • 6 stk

    sjalottløk
  • 1 ts

    smør
  • Potetmos:

  • 500 g

    poteter
  • 1 dl

    lettmelk
  • 2 ss

    smør
  • salt
  • pepper
  • Fløtestuet kål:

  • 300 g

    savoykål eller kinakål
  • 1 stk

    eple
  • 1 ss

    smør
  • 1 dl

    matfløte
  • salt
  • pepper
  • Slik gjør du det:

    Skrell potetene. Kok og mos potetene. Bland inn varm melk og smør og smak til med salt og pepper. Skjær kålen i strimler. Skrell eplet, fjern kjernehuset og del eplet i terninger. Smelt smøret og la alt frese sammen. Rør inn fløte og kok videre til fløten har tyknet og kålen er mør. Skjær pølsen i skiver. Skrell løken, og del den i ringer. Smelt smøret, brun løken og stek pølseskivene. Legg en pølseskive på tallerkenen med en med en potetmos"klikk" oppå. Legg så pølse, stuet kål, pølse og løk lagvis.