Falukorv med eplestuet savoykål i høyden

Falukorv med eplestuet savoykål i høyden

Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

600 g

falukorv

1 ts

smør

Potetmos:

500 g

poteter

2 ss

smør

Fløtestuet kål:

1 stk

eple

1 ss

smør

Slik gjør du det:

Skrell potetene. Kok og mos potetene. Bland inn varm melk og smør og smak til med salt og pepper. Skjær kålen i strimler. Skrell eplet, fjern kjernehuset og del eplet i terninger. Smelt smøret og la alt frese sammen. Rør inn fløte og kok videre til fløten har tyknet og kålen er mør. Skjær pølsen i skiver. Skrell løken, og del den i ringer. Smelt smøret, brun løken og stek pølseskivene. Legg en pølseskive på tallerkenen med en med en potetmos"klikk" oppå. Legg så pølse, stuet kål, pølse og løk lagvis.