Fargerik ostekake
Denne ostekaken er enkel å lage!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
200 g
Digestive-kjeks (eventuelt andre søte, grove kjeks).100 g
smør5 pl
gelatin3 dl
kremfløte1 dl
sukker400 g
kremost naturellGelélokk:
1 pk
bringebærgeléBær til pynt
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i en hurtigmikser og bland inn smeltet smør. Trykk blandingen ut i en kakeform eller porsjonsformer og stek i ovn ved 175° i 10-15 min. Avkjøl.
Legg gelatinplatene i vann, ca. 3 min. Visp fløten og sukker til krem. Rør kremosten til den blir glatt og jevn og bland den inn i kremen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca. ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører gelatinene inn i kremen.
Fordel kremen over den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjølig i minst 4–5 timer, gjerne natten over.
Lag gelélokket som anvist på gelepakken, men bruk kun halv mengde vann. La geléen bli avkjølt før den helles forsiktig over kaken. Sett kaken kjølig i ca.3 timer til gelélokket har stivnet.
Pynt med bær ogeventuelt mynteblader rett før servering.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.