Ferskenkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
1 bokser
hermetiskefersken1 stk
sitronDeig
70 g
smør, mykt1 dl
sukker2 stk
egg2 dl
hvetemel1 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukker0.25 ts
saltSlik gjør du det:
Hell laken av fersken og skjær frukten i båter og legg i en bolle. Riv skallet (kun det gule) av en godt vasket sitron, ta vare på skallet men press saften av sitronen over ferskenbåtene og la frukten stå og trekke smak på kjøkkenbenken i ca 1 timer. Rør smør og sukker lyst og lett, tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hver gang. Tilsett det tørre og revet sitronskall. Fyll røren i en smurt ildfast form (ca 1 1/2 l). Fordel frukten over. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 °C i ca 1 time. Kaken servers fra formen. Dryss over melis og ev hakkede mandler før servering. Krem eller is smaker godt ved siden av.