Festkake
Her har du en fantastisk sjokoladefestkake som er fylt med både bringebærsyltetøy og en lekker ostekrem. Kaken dekkes med deilig sjokoladekrem. Nam!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
1.25 dl
kaffe, sterk1 dl
kakaopulver100 g
smør4 dl
sukker3 stk
egg1 dl
melk240 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukkerFyll 1
2 dl
bringebærsyltetøyFyll 2
500 g
kremost naturell350 g
smør2 ts
vaniljesukker350 g
melisGlasur
4 ss
smør4 dl
melis2.5 ss
kakao1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Lag kaffe og bland inn kakao. Sett dette til avkjøling.
Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha i melk og kakaoblandingen,og tilsett siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland det hele godt til en jevn røre.
Hell røren i en kakeforme, 24 cm i diameter belagt med bakepapir i bunnen.
Stek sjokoladebunnen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Avkjøles på rist.
Kakebunnen kan med fordel bakes en eller to dager i forveien.
Rør sammen kremost, mykt smør, vaniljesukker og melis til en jevn og fin ostekrem.
Del sjokoladebunnen i tre lag. Legg første lag på et kakefat. Smør utover et tynt lag med bringebærsyltetøy og legg på en bunn. Smør ostekremen på bunn nummer to og legg over den siste kakebunnen.
Dekk hele kaken med sjokoladeglasure og pynt med friske bær og sjokoladechips rundt kanten.
TIPS: Kaken kan fint deles i to lag. Da smøres først bringebærsyltetøy på bunnen, bre over ostekrem før toppen på kaken settes på plass.